Privacy.

Een PDF versie van dit privacy statement kun je bij downloads.

Laatste update: 24 mei 2018

Dit is de privacyverklaring van Animaal, CatDog,  Dierentotaalzaak, Diertotaalzaak, PBDier, Midi-Opa, Bakkum-Speelgoed, PBSpeelgoed, PBToys & PBTuin, (hierna “PBDier” of “wij”).
PBDier Kuikensweg 185, 1945 EK Beverwijk.
Het Kamer van Koophandelnummer van PBDier is: 33166133.
PBDier is de verantwoordelijke voor de verwerking van persoonsgegevens.

PBDier heeft een Functionaris voor Gegevensbescherming (“FG”).
De FG houdt intern toezicht op de gegevensverwerking van PBDier en haar zusterondernemingen.
Indien je klachten of vragen hebt die niet door de klantenservice kunnen worden behandeld kun je contact met de FG opnemen.
Dit kan per post aan PBDier t.a.v.de Functionaris voor Gegevensbescherming, Kuikensweg 185, 1945 EK Beverwijk, of per e-mail via [email protected].

In deze verklaring leggen wij uit wat ons algemene beleid is ten aanzien van het verwerken van persoonsgegevens.
Wij beschrijven welke persoonsgegevens we van jou verwerken, hoe we jouw privacy waarborgen en welke rechten je hebt.
Als je wilt weten welke cookies wij gebruiken, dan kun je dat lezen in onze cookieverklaring.

Deze verklaring heeft betrekking op gegevens die wij verwerken van klanten en pashouders van de PBDier, de bezoekers van onze website’s, leveranciers, sollicitanten en alle overige relaties van PBDier.

Wat is het algemene privacybeleid van PBDier?

 - PBDier respecteert de privacy van alle bezoekers van haar website‘s, van haar (potentiële) klanten en relaties.
 - PBDier stelt de veiligheid en vertrouwelijkheid van jouw persoonsgegevens voorop en gaat zorgvuldig met jouw persoonsgegevens om.
 - PBDier deelt jouw gegevens alleen met partijen die zij inschakelt voor de levering van haar diensten en met partijen waarmee zij gegevens moet delen op basis van een wettelijk verplichting.
 - PBDier is voortdurend op zoek naar manieren om haar dienstverlening te verbeteren en deze zoveel mogelijk af te stemmen op jouw persoonlijke wensen en behoeften.Daarbij houdt PBDier altijd rekening met jouw privacy en houdt zich aan de eisen van de toepasselijke gegevensbeschermingswetgeving.

Wanneer verzamelen wij jouw persoonsgegevens en hoe komen we hieraan?

PBDier verwerkt jouw persoonsgegevens omdat je:

 - gebruik maakt of wil gaan maken van haar diensten;
- je gegevens invult of achterlaat op een braderie of via andere gangbare kanalen, zoals e-mail, de website of per telefoon;
- de website van PBDier bezoekt;
- een zakelijke relatie met PBDier hebt;
- solliciteert bij PBDier.

De meeste gegevens die we van jou verzamelen lever je zelf aan.
Om welke gegevens dat gaat is afhankelijk van de specifieke dienstverlening.
In bepaalde gevallen kunnen we de gegevens uit onze database halen, zodat jij niet steeds opnieuw je gegevens hoeft aan te leveren.

Als je een PBDier-pas/account aanvraagt, worden jouw gegevens opgeslagen.

Tot slot verzamelen we ook jouw persoonsgegevens via de cookies die wij (laten) plaatsen.
Dit laatste al dan niet na acceptatie.

Voor welke doelen verzamelen we jouw persoonsgegevens?

PBDier verwerkt jouw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

1. Communicatie.
We gebruiken je contactgegevens om contact met je op te kunnen nemen als dat noodzakelijk is, bijvoorbeeld voor de afwikkeling van uw bestelling, garantie of recall van producten.
Verder om je te informeren over onze dienstverlening en om je op de hoogte te stellen van acties en aanbiedingen, als je daar toestemming voor hebt gegeven.
Daarnaast gebruiken we je telefoonnummer, als je daar toestemming voor hebt gegeven, om je persoonlijk te informeren over voor jou relevante aanbiedingen of om je op te nemen in voor jou relevante WhatsApp-groepen.
2. Uitvoeren contract.
Als je klant of leverancier bent van PBDier dan verwerken wij jouw gegevens voor de voorbereiding, totstandkoming en uitvoering van de overeenkomst.
3. Kredietwaardigheidscheck.
In bepaalde gevallen toetsen wij de kredietwaardigheid van onze klanten, leveranciers of andere relaties.
Dit laten wij doen door een extern bureau.
Meestal worden alleen bedrijfsgegevens verwerkt in dit proces, maar het kan zijn dat er ook persoonsgegevens worden verwerkt.
4. Sollicitatieprocedure.
Zowel naar aanleiding van open sollicitaties als naar aanleiding van een vacature.
5. Wet- en regelgeving.
We verwerken jouw persoonsgegevens indien we daartoe op grond van wet- en regelgeving toe verplicht zijn.
6. Beveiliging.
Wij makken gebruik van SSL slotje om de privacy te verbeteren.
7. Gebruikerservaring website.
Om te beoordelen of de website van PBDier een optimale gebruikerservaring biedt.
8. Marketing analyse en onderzoek.
We gebruiken je contact gegevens om je uit te nodigen om mee te doen aan onderzoeken, enquêtes en klantpanels, als je daar toestemming voor hebt gegeven.
Daarnaast gebruiken we aankoopgegevens voor het maken van analyses, dit gebeurt anoniem.
Ook gebruiken we je gegevens voor algemeen marktonderzoek, als je daar toestemming voor hebt gegeven.
9. Gepersonaliseerde aanbiedingen.
We gebruiken jouw aankoopgegevens om aanbiedingen te doen die zijn afgestemd op jouw voorkeuren en interesses.
10. Direct marketing/adverteren.
Om jou op andere websites advertenties te laten zien die aansluiten op jouw voorkeuren.

Wat zijn de grondslagen voor de verwerkingen?

Wij verwerken jouw gegevens omdat wij deze gegevens nodig hebben voor het aangaan of het uitvoeren van de overeenkomst met jou, omdat wij een wettelijke verplichting hebben, jij daartoe toestemming hebt verleend of omdat wij daar een gerechtvaardigd belang voor hebben.

Als je PBDier toestemming hebt gegeven om voor bepaalde doelen jouw persoonsgegevens te verwerken, dan kun je deze toestemming op ieder moment intrekken op dezelfde wijze als waarop je deze hebt verstrekt, het beste is door een mail te sturen naar [email protected].

Om welke processen draait het en welke persoonsgegevens verzamelt PBDier?

PBDier verwerkt jouw persoonsgegevens bij verschillende processen.
Hieronder tref je een overzicht aan van de belangrijkste processen.

1. Klantenservice / Contactformulier.

Bij de klantenservice van PBDier kun je terecht voor al je vragen, opmerkingen en klachten over de dienstverlening van PBDier en je aankopen.
Ook kun je hier terecht als je iets bent verloren bij een markt, braderie of beurs waar wij staan.

Vaak zal de klantenservice je vragen bepaalde gegevens te vertrekken of om je klant- of pasnummer zodat zij jou goed van dienst kan zijn.
Soms zal het nodig zijn om jouw gegevens te delen met derden, bijvoorbeeld een reparateur of de leverancier in geval van garantie.

De informatie die bij de klantenservice binnenkomt, kan gebruikt worden voor onderzoeksdoeleinden om onze diensten verder te kunnen verbeteren.

Op de website van PBDier kun je contact opnemen met PBDier via een contactformulier, bijvoorbeeld wanneer je een vraag of een klacht hebt.
Deze komt binnen bij onze klantenservice en wordt zo snel mogelijk afgehandeld.
De gegevens die we je vragen in te vullen, hebben we nodig om met jou te kunnen communiceren en je zo snel mogelijk van dienst te kunnen zijn.
Jouw ingevulde gegevens worden versleuteld verzonden.
Deze gegevens worden niet voor een ander doel gebruikt dan afhandeling van jouw vraag of klacht.

De klantenservice houdt een lijst bij van gevonden voorwerpen.
Op gevonden voorwerpen kunnen persoonsgegevens staan.
Deze worden alleen gebruikt om ervoor te zorgen dat het gevonden voorwerp aan de juiste persoon wordt meegegeven.

2. Folders/nieuwsbrief.

We informeren je graag over onze aanbiedingen, producten en diensten.
Hiervoor gebruiken we je contactgegevens die je aan ons hebt verstrekt in het kader van het aanvragen van een PBDier-pas.
Als je hebt aangegeven onze folder per post te willen ontvangen, dan gebruiken we je (bedrijfs)adres om de folder toe te sturen.
Afmelden voor deze folder kan in per mail naar [email protected]

Indien je daarvoor toestemming hebt gegeven, gebruiken we jouw e-mailadres om jou de folder digitaal te versturen.
Mocht je geen e-mails van PBDier meer willen ontvangen dan kun je je via de eerst volgende e-mail die je ontvangt afmelden, via de link “afmelden nieuwsbrief”.

Om onze dienstverlening te verbeteren voeren wij statistische analyses uit op onze verstuurde nieuwsbrief.
We houden dan bijvoorbeeld bij welke versie van de folder er verstuurd is, of de folder geopend is, waar precies op geklikt is en of het versturen van een folder heeft bijgedragen aan het bedrijfsresultaat.
Lees hierover meer in de cookieverklaring.

3. Aanvragen en gebruik PBDier-pas/account.

Om aankopen bij PBDier te kunnen doen heeft u geen PBDier-pas/account nodig.
De account is makkelijk om zelf uw bestel geschiedenis terug te zien.
Een account kunt u aanmaken via de website.
De pas is voor klanten bedoeld die veel bij onze kopen op markten/braderieën of beurzen.
Deze kun je aanvragen via de mail [email protected]
De PBDier-pas staat op naam en is persoonsgebonden.Elke individuele pas is via een pasnummer verbonden aan de gegevens van de pashouder.Om een PBDier-pas te kunnen verstrekken hebben wij de volgende gegevens van je nodig:

- het KvK-nummer van jouw onderneming*;
- (bedrijfs)naam;
- de adresgegevens van jouw onderneming;
- telefoonnummer(s);
- e-mailadres;
- het vestigingsadres;
- het factuuradres; en
- de naam, geslacht (voor de aanhef), adres, telefoonnummer en e-mailadres van de verschillende pashouders.

* Indien van toepassing.

Overige gegevens zijn optioneel en verstrek je vrijwillig.
Ze zijn niet nodig om klant van PBDier te kunnen worden.
Het niet verstrekken van optionele informatie kan wel tot gevolg hebben dat je bepaalde diensten die PBDier aanbiedt mogelijk niet kunt gebruiken.

Tijdens het aanvragen van een pas, kun je je ook aanmelden voor onder andere de nieuwsbrief.
Als we jouw toestemming hiervoor nodig hebben, zullen we je daar om vragen.

Wij registreren van elke PBDier-pashouder alle aankopen die je bij ons doet.
Dit houdt in dat we bijhouden welke producten je koopt, de aantallen, op welk moment (datum/tijd), bij welke markt/braderie of beurs, de aankoopbedragen, de verkregen kortingen en de wijze van betalen (“aankoopgegevens”).

Wij gebruiken jouw aankoopgegevens voor het maken van de aankoopfactuur en/of om je bestellingen te leveren.
Daarnaast gebruiken we jouw aankoopgegevens voor het doen van gepersonaliseerde aanbiedingen, zie hieronder.

4. Gepersonaliseerde aanbiedingen/gericht adverteren.

Aankoopgegevens gebruiken wij ook om inzicht te krijgen in de wensen en behoeften van onze klanten en als input voor onze aanbiedingen, acties en overige marketingactiviteiten.

We gebruiken jouw aankoopgegevens ook voor gepersonaliseerde aanbiedingen en om speciaal voor jou geselecteerde producten onder je aandacht te brengen.We houden jouw aankoopgedrag bij in onze klantendatabase en kunnen jou aan de hand daarvan gerichte aanbiedingen doen of gerichte mails sturen.Dit betekent dat elke klant een deel van de aanbiedingen krijgt naar eigen voorkeur (uitgegaan van bestelgeschiedenis).

Mits je daarvoor toestemming hebt gegeven, kun je van PBDier ook online gerichte aanbiedingen ontvangen of advertenties te zien krijgen die op jouw voorkeuren zijn afgestemd.PBDier en derde partijen plaatsen hiervoor cookies.Door middel van deze cookies en pixels verzamelen wij en/of de derde partijen de volgende gegevens:

- (een deel van jouw) IP-adres;
- technische kenmerken zoals de browser die je gebruikt en de resolutie van jouw computerscherm;
- vanaf welke pagina je op onze website bent gekomen;
- wanneer en hoe lang je onze website gebruikt/bezoekt;
- of je gebruikt maakt van de functionaliteit van onze website;
- welke pagina’s je bezoekt binnen onze website.

5. PBDier Pro.

PBDier Pro is het loyaliteitsprogramma van PBDier, waar alle PBDier klanten zich voor kunnen aanmelden.
Via PBDier Pro houden wij de klantgegevens, contactgegevens van de hoofdpashouder en aankoopgegevens op zowel klantniveau als pasniveau bij.
Deze gegevens gebruiken wij om je over PBDier Pro te informeren, jouw status (Blue, Silver, Gold of Platinum) te bepalen en je over wijzigingen daarin te informeren, punten en kortingen toe te kennen, punten in te laten wisselen en de hoofdpashouder de instellingen en voorkeuren in PBDier Pro te laten beheren.
Dit is alleen voor zakelijke klanten, cattery’s en kennels.

6. PBDier account.

Als PBDier klant kun je een account aanmaken.
Bij het aanmaken van een account dien je eerst alle gevraagde gegevens in te vullen.
Bij uw volgende bezoek worden jouw klantgegevens die je eerder aan ons hebt verstrekt zoals (bedrijfs)naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres en KvK-gegevens automatisch ingevuld en opgeslagen.
Deze kun je op elk gewenst moment inzien en aanpassen.
U kunt in uw account ook uw facturen en bestel status zien.

7. Bezorgservice.

Klanten kunnen ervoor kiezen de (online) aankopen die zij bij PBDier doen te laten bezorgen of op te halen.
Voor de bezorging gebruiken de gegevens die in onze klantendatabase staan of andere gegevens die door jou zijn opgegeven.
Behalve voor de bezorging, gebruiken we je je gegevens om met je te kunnen communiceren over de bestellingen.
Wij bezorgen bestelling ook met pakketdiensten, deze krijgen alleen uw naam en adres om uw bestelling te kunnen leveren.

8. Betaling.

De betaling kan op 4 manieren plaats vinden.
1. Contant, hierbij worden geen persoonlijke gegevens bij gehouden, behalve die op de factuur staan
2. Pin, hierbij wordt de gegevens van de pintransactie bijgehouden.
3. Betaling per bank, hierbij houden wij de afschrift gegevens bij om te koppelen met het factuur.
4. Betaling via ideal, PayPal, etc. hierbij worden uw gegevens bij ons bekend van uw bank of account van de betaaloptie.
Wij bewaren deze gegevens samen met uw factuur, dit i.v.m. de boekhouding.

9. Winacties.

PBDier organiseert regelmatig winacties allen of in samenwerking met haar leveranciers.
Op deze winacties zijn meestal specifieke voorwaarden van toepassing.
Door mee te doen aan een actie, ga je met die voorwaarden akkoord.
In de voorwaarden staat welke gegevens wij verwerken en of wij jouw gegevens delen met de betreffende leverancier.

10. Product Recall.

Het kan voorkomen dat er onverhoopt iets mis is met een product dat je bij ons hebt gekocht.
Wij gebruiken jouw aankoopgegevens en klantgegevens om te zien of en wanneer je het betreffende product bij ons hebt aangekocht en om vervolgens contact met je op te nemen.
In uitzonderlijke situaties, wanneer jouw gezondheid, welzijn of veiligheid in gevaar zijn en je zo snel mogelijk hiervan op de hoogte moet worden gesteld, kunnen we besluiten je gegevens te delen met de leverancier of andere derden om de noodzakelijke acties te kunnen ondernemen.
In dat geval zullen we altijd met deze derden overeen komen dat zij jouw gegevens alleen mogen gebruiken voor de recall actie en daarna moeten verwijderen.

11. Anonieme en statistische klantonderzoeken.

Wij hechten veel waarde aan jouw mening als klant.
Daarom nodigen wij onze klanten regelmatig uit om mee te doen aan (markt)onderzoek.
Afhankelijk van het onderzoek, ontvang je een vragenlijst per e-mail of vragen we je in de vragen bij onze kraam direct te beantwoorden.
De resultaten van dergelijke onderzoeken zijn anoniem.
De gegevens gebruiken we uitsluitend om onze service te verbeteren.

12. Persoonlijk klantonderzoek (NPS).

Naast algemene onderzoeken, vragen wij onze klanten ook deel te nemen aan een meer persoonlijk klantonderzoek, NPS.
Deelname hieraan is vrijwillig.
Als je deelneemt, verwerken we de volgende gegevens:
- naam;
- bedrijfsnaam;
- positie in het bedrijf,
- geslacht;
- de door jou gekozen taal;
- contactgegevens (e-mailadres/telefoonnummer/postadres)
- pasnummer;
- klant- en kaarthoudersegment en categorisering;
- transactiegegevens;
- het leveringsnummer van het door jou gekochte product, transactiedatum en -tijd, aangekochte productgroepen, bezochte markten en het factuurtotaal; en
- de door jou gegeven antwoorden.

Alle antwoorden en feedback die je geeft, zijn te herleiden naar jou als persoon.
Je kunt zelf een (aanvullend) telefoonnummer achterlaten waarop we je kunnen bereiken voor toelichting op jouw feedback.
De gegevens die wij via NPS over je verzamelen, gebruiken we alleen om onze diensten te verbeteren.

13. Inkoop / leveranciers.

PBDier verwerkt persoonsgegevens van haar leveranciers die nodig zijn voor de inkoop van producten en de uitvoering van het overeenkomsten met de leveranciers.
De gegevens die PBDier verwerkt van haar leveranciers verwerkt zijn de namen en contactgegevens van de contactpersonen en overige gegevens indien dit in een specifiek geval nodig is.

14. Sollicitaties.

Als je bij PBDier solliciteert, dan worden de door jou verstrekte gegevens verwerkt.
Dit zijn onder andere:
- Naam en adresgegevens;
- e-mailadres, telefoonnummer en andere contactgegevens;
- geboortegegevens/leeftijd;
- geslacht;
- Curriculum vitae (CV), informatie over opleiding, stages en werkervaring
- gegevens over trainingen en opleidingen en/of assessments die je volgt of gedaan;
- gegevens over beschikbaarheid;
- andere gegevens die van belang (kunnen) zijn in het kader van de beoordeling van de geschiktheid van de kandidaat, bijvoorbeeld referenties en getuigschriften, nationaliteit en werkvergunning;
- overige gegevens die jij ons hebt verstrekt.

Deze gegevens zijn alleen toegankelijk voor de ontvangers van deze informatie, onze recruiters en de personen die bij de selectieprocedure en gesprekken betrokken zijn.
PBDier gebruikt deze gegevens uitsluitend voor en gedurende het sollicitatieproces.

Hoe lang bewaren we jouw persoonsgegevens?

PBDier bewaart jouw persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld.
Wat houdt dat concreet in?

Soort gegeven

Bewaartermijn en reden

Klantgegevens

Jouw persoonsgegevens worden bewaard zolang je klant bent van PBDier.
Als je de klantrelatie beëindigt, bewaart PBDier maximaal een jaar jouw gegevens met uitzondering van die gegevens waarvoor een wettelijke verplichting bestaat.
Dit geldt bijvoorbeeld voor facturen.

Leverancier gegevens

Jouw persoonsgegevens worden bewaard zolang we zaken doen of zolang jij onze contactpersoon bent voor de leverancier en zo lang als we daartoe verplicht zijn op grond van de wet.

Gegevens van sollicitanten

Jouw gegevens als sollicitant worden maximaal een maand na afronding van een sollicitatieprocedure bewaard, tenzij je toestemming hebt gegeven dat wij deze langer mogen bewaren.
Dan worden jouw gegevens uiterlijk na 1 jaar verwijderd.

 

 

Delen we jouw gegevens?

PBDier deelt geen persoonlijke gegevens met derde, behalve met bedrijven die door ons ingeschakeld worden, zoals drukkerijen, e-mail- en postverwerkers, betalingsverkeer.
We delen deze gegevens uitsluitend om te kunnen voldoen aan onze contractuele verplichtingen of ten behoeve van direct marketingdoeleinden.

Wanneer wij jouw gegevens met derden delen, leggen wij die derden de verplichting op om jouw persoonsgegevens goed te beschermen.
Als wij derde partijen inschakelen die zijn gevestigd buiten de Europese Economische Ruimte (EER) nemen we daar waar nodig extra maatregelen.

PBDier verkoopt jouw persoonsgegevens niet aan derden.
Verder deelt PBDier jouw gegevens alleen aan andere dan de hierboven genoemde partijen als zij daartoe wettelijk verplicht is.

Hoe beveiligen wij jouw gegevens?

Wij beveiligen jouw gegevens om te voorkomen dat deze verloren gaan of in de verkeerde handen vallen.Enkele van de maatregelen die wij treffen zijn:
 - we beveiligen onze website met een SSL-certificaat.
Hiermee wordt vertrouwelijke informatie, bijvoorbeeld die wordt verstrekt via een contactformulier, versleuteld verzonden;
 - onze software is geüpdatet en we maken gebruik van een firewall;
 - toegang tot elektronische systemen is beveiligd met een wachtwoord en als extern toegang wordt gegeven maken we gebruik van two-factor authentication;
 - alleen bevoegde personeelsleden/derden hebben toegang tot jouw persoonsgegevens;
 - het delen van persoonsgegevens met derden doen we via een beveiligde verbinding; en,
 - we sluiten overeenkomsten af met derden die in onze opdracht jouw persoonsgegevens verwerken waardoor jouw privacy wordt gewaarborgd.

Welke rechten heb je met betrekking jouw persoonsgegevens?

Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen.
Daarnaast heb je het recht om je toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door PBDier.
Ook heb je in sommige gevallen het recht op gegevensoverdraagbaarheid.
Dat betekent dat je bij ons een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens die wij van jou beschikken in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen.

Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar [email protected].

Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vragen wij jou om te mailen met het e-mail adres dat bij ons bekend is.
Dit ter bescherming van je privacy.
Wij zullen beoordelen of we gehoor moeten en kunnen geven aan jouw verzoek.
We reageren hier zo snel mogelijk op.

Overigens kun je via jouw account altijd bepaalde gegevens wijzigen, corrigeren of andere rechten uitoefenen.

Indien je klachten hebt over onze gegevensverwerking, dan verzoeken wij jou dit zo snel mogelijk bij onze Functionaris voor de Gegevensbescherming te melden.
Uiteraard hopen we hier samen uit te komen.
Daarnaast bestaat de mogelijkheid een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens.
Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons.

Wat als het privacybeleid van PBDier wijzigt?

De regels rondom de bescherming van persoonsgegevens en onze diensten kunnen veranderen.
Wij behouden ons dan ook het recht voor om wijzigingen aan te brengen in deze privacyverklaring.
De meest actuele privacyverklaring vind je altijd op onze website.
Deze verklaring is voor het laatst gewijzigd op 24 mei 2018.